Buiten wordt het steeds kouder en binnen lekker warm. Samen met je kind(eren) koekjes bakken.
Vroeger deed
ik dat ook vaak samen met mijn mama en zusje. Het huis rook lekker naar de
koekjes die in de oven stonden.
Persoonlijk
houd ik namelijk erg van bakken. Bij mijn ouders stond een oud kookboek van de
Margriet in de kast en deze heb ik meegenomen toen ik op mezelf ging wonen.
Wat heb je nodig om zandkoekjes te
maken:
·
200
gram zelfrijzend bakmeel.
·
150
gram boter.
·
100
gram witte basterdsuiker.
·
1
eierdooier.
·
Mes
puntje zout.
Hoe maak je het deeg voor de
zandkoekjes:
Verwarm de
oven voor op 150 graden.
Kneed alle
ingrediƫnten met een koele hand in een bal.
Zet de deeg ongeveer
30 minuten in de koelkast.
Strooi bloem
op je aanrechtblad vervolgens rol je het deeg uit en daarna maak je daar kleine
balletjes van. Dan kan je met behulp van uitsteekvormpjes je koekjes maken.
Als al je
deeg op is, besmeer je de koekjes met ei. Daar worden ze namelijk mooi bruin
van.
In de oven
ongeveer 20 minuten ligt aan je oven. Af laten koelen en smikkelen maar.
Deegbal voor de
koekjes.
Deeg rollen.
Vormpjes uitsteken.
Koekjes insmeren met
ei.
Koekjes in de oven.
Gezellig thee drinken!
Heel veel
plezier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten